Власт прихватила предлог грађана да се трим стаза у Лејама финансира из општинског буџета

Aktivizam Vaš stav Vesti

Скупштина општине Инђије усвојила је буџет за 2020. годину, а новина у односу на прошлогодишњи буџете јесте то да је финансирање трим стазе у Лејама предвиђено средствима из општинског буџета, а не са виших нивоа власти.

На захтев многих грађана, Инђијатива је пре неколико недеља на Фејсбуку и Инстаграму покренула питање да ли трим стаза треба да се финансира из буџета општине.

Наиме, тај пројекат у буџету стоји већ две године, али је било планирано да се он финансира новцем из покрајине или републике. Ми смо сматрали да општина има довољно новца да сама финансира ту инвестицију. Пре него што смо то предложили локалној самоуправи, као и увек ми смо питали грађане шта мисле о томе.

Image result for leje indjija

СТАВ ГРАЂАНА

Објава је изазвала велико интересовање. Велика већина грађана сагласила се са нама да 13 милиона динара није много новца, и да стаза треба да се изгради новцем грађана Инђије.

Сваки пројекат који доприноси развоју спорта, побољшању здравља и квалитета живота наших суграђана мора бити приоритет у планирању буџета.
Браво за ову иницијативу!
“, гласио је један од коментара.

У анкети на Фејсбуку, 528 грађана подржало је предлог Инђијативе, док је 90 њих било против. На Инстаграму,  за финансирање трим стазе из општинског буџета било је њих 491, док се томе противило 59 грађана.

ЗАШТО ЈЕ ОВО ВАЖНО?

Инђијативи је био то јасан знак да грађани то желе. 18. децембра путем општинског сајта учествовали у јавној расправи која се тицала буџета за 2020. годину.

То је био једини наш предлог у вези са буџетом за 2020. годину, и он је усвојен.

Ово је мали корак за Инђијативу, али велики за демократију у Инђији. Од велике је важности да људи који доносе одлуке ослушкују шта грађани желе. Очигледно је било да велика већина Инђијаца жели да се трим стаза финансира њиховим новцем јер они ту проводе своје слободно време. Драго нам је да је предлог усвојен, ово је један од показатеља да сви заједно као грађани можемо да утичемо на неке ствари у нашој заједници“, каже Страхиња Јовановић.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *