Како је тржни центар заслужио дужу улицу од великог Николе Тесле?

Vaš stav

Пре неколико дана, један од најчитанијих портала у Србији Блиц писао је о чудном имену једне улице у нашем граду. Већина вас је одмах помислила да се ради о улици Трејдјуник. Поводом тога, архитекта и чланица нашег удружења Тања Иванишевић написала је занимљив коментар. 

-Где живиш?

-У улици Трејдуник, а ти?

-То је у Србији?

Да, то је у Инђији. Веровали или не, то је назив улице. На основу одлуке са седнице СО Инђија од 09.јула 2010.године одређен је назив новоформиране улице у Блоку 38, између улице Душана Јерковића и Дунавска као улица „Трејdуник“, по истоименом шопинг центру који се ту налази.

Откада се то улицама дају називи на шопинг центра и да ли су то ови пословни простори постали значајнији од многих историјских личности из разних области?

Некада је била част и значај да се улица назове по некој личности. Она је својим трудом, храброшћу и постигнућима заслужила да њено име грађани једног насеља поносно изговарају, читају и памте. Да ли је у питању недостатак креативности или је овај објекат заиста толико значајан да заслужује сопствену улицу свакако је питање за СВЕ НАС.

Ми, из удружења „Инђијатива“ ипак сматрамо да можемо много боље од тога. Од толико великана, наших славних војсковођа, научника, писаца и песника сигурно постоји личност која то заслужује. Хајде да заједно покажемо да смо креативнији од тога и да пронађемо име које ће грађани Инђије поносно читати на путу ка центру.

Позивамо вас да ЗАЈЕДНО смислимо нови назив улице и покажемо да смо свесни своје славне историје и поносни на наше велике људе.

пише: Тања Иванишевић, архитекта и чланица удружења

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *