15 ГОДИНА БЕЗ РЕШЕЊА Вода некад буде до колена, једнима пуцају зидови на кући, другима влага у дечијој соби

Aktivizam Društvo Vaš stav Vesti

На позив дела становника улице Јован Поповић у Инђији наши активисти разговарали су са неколицином наших суграђана који већ годинама воде битку са водом која им пробија у двориште након мало јачег пљуска.

Према њиховим речима, у овој улици је некад постојао канал, те проблема са задржавањем воде на коловозу није било. Међутим, из себи знаних разлога, многи појединци су затрпали те канале и тиме довели у опасност своје комшије.

Улица Јована Поповића није једина која има тих проблема, а део кривице сносе и већ поменути појединци који затрпавају канале.

О коликом се проблему ради, најбоље можете видети по фотографијама на којима се виде испуцали зидови.

Већ више од 15 година се борим да овде буде урађена каналска мрежа, али узалуд. Наше куће се налазе на месту где се слива вода са обе стране улице. Вода ми дође до кућног прага. Погледајте само како ми изгледа кућа. Зидови пуцају, ако се на нађе неко решење, биће још и горе“, каже нам Ненад Пешут.

Прошле године урађено је неколико канала, али то ни на који начин није утицало на промену ситуације на терену. После сваке јаче кише, у овом делу улице настаје потпуни колапс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *